Gözler gram altındaydı, bakın nisanda en çok hangisi kazandırdı?

TÜİK: Nisan Ayında En Çok Kazandıran ve Kaybettiren Yatırım Araçları Açıklandı

TÜİK tarafından yapılan açıklamaya göre nisan ayı finansal yatırım araçlarının reel getiri oranları ortaya konuldu. En yüksek kazandıran yatırım aracı külçe altın olurken, en çok kaybettiren yatırım aracı ise BIST 100 endeksi oldu.

Nisan Ayında Yatırım Araçlarının Performansı

Nisanda aylık en yüksek reel getiri oranlarına göre, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 8,8 ve TÜFE ile indirgendiğinde yüzde 8,54 ile külçe altın öne çıktı.

Yatırım araçlarının performansına göre, euro Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 4,07, mevduat faizi (brüt) yüzde 0,44 getiri sağlarken, dolar yüzde 0,03, DİBS yüzde 7,39 ve BIST 100 endeksi yüzde 9,93 kayba uğrattı.

TÜFE ile indirgendiğinde, euro yüzde 3,83, mevduat faizi (brüt) yüzde 0,2 getiri sağlarken, dolar yüzde 0,26, DİBS yüzde 7,6 ve BIST 100 endeksi yüzde 10,14 kayıp yaşattı.

Külçe altın, üç aylık değerlendirmede en yüksek reel getiri oranlarıyla öne çıkarken, BIST 100 endeksi aynı dönemde en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.

Altın ve BIST 100 Endeksinde 6 Aylık Performans

Altın, Yİ-ÜFE ve TÜFE ile indirgendiğinde en yüksek reel getiri oranlarıyla dikkat çekerken, BIST 100 endeksi en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.

En Kazançlı Yatırım: Külçe Altın

Yıllık bazda değerlendirildiğinde külçe altın, Yİ-ÜFE ve TÜFE ile indirgendiğinde en yüksek reel getiri oranlarına sahip yatırım aracı olarak öne çıktı.

Yıllık bazda diğer yatırım araçlarına bakıldığında, mevduat faizi (brüt) ve euro getiri sağlarken, DİBS, dolar ve BIST 100 endeksi kayıplar yaşattı.

TÜFE ile indirgendiğinde, mevduat faizi (brüt) getiri sağlarken, euro, DİBS, dolar ve BIST 100 endeksi kayıplara neden oldu.

Related Posts

Sudan macerasına 276 milyon gitti

AKP’nin Sudan’da tarım yapma projesi için kiralanan arazilere 276 milyon TL ödendi. Buna karşın proje 2023 yılında Cumhurbaşkanlığı kararı ile sonlandırıldı.

Kamu sözleşmesinin aylardır imzalanmaması üzerine emekçi, bakanlık önüne gidiyor: İşçi sesini yükseltiyor

Türk-İş ve Hak-İş’in şubat ayında iktidara sundukları talepler şöyleydi: Günlük brüt çıplak ücretleri bin 800 TL’nin altında olan işçilerin ücretlerinin bin 800 TL’ye çıkarılması istendi. Birinci altı ay yüzde 50, ikinci altı ay yüzde 25 zam talep …

Türkiye’den Suriye’ye doğal gaz ve elektrik desteği: Günlük 6 milyon metreküp gaz gönderilecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye’den Suriye’ye günlük 6 milyon metreküp hacminde doğal gaz gönderileceğini bildirdi. Bakan Bayraktar yaptığı açıklamada “Günlük 6 milyon metreküplük bu doğal gaz, Halep’teki doğal gaz santralinde elektrik üretmek üzere kullanılacak. Üç ay içerisinde akışa başlamayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Bakan Ersoy: 5 bin 927 vakıf kültür varlığının restorasyon ve onarım işini gerçekleştirdik

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, son 23 yılda toplam 12,3 milyar lira kaynak kullanarak 5 bin 927 vakıf kültür varlığının restorasyon ve onarım işini gerçekleştirdiklerini belirterek, “2002 yılı öncesi 10 yıllık dönemde bu sayı sadece 46 idi. Yaklaşık 130 kat artıştan bahsediyoruz” dedi.

Trump’ın geldiği ilk çeyrekte verimlilik düştü

ABD’de tarım dışı iş gücü verimliliği, yılın ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 0,8 ile beklentilerin üzerinde azalış kaydetti.

Avrupa’dan ABD’ye tarihte görülmemiş misilleme geliyor

Avrupa Birliği (AB) ile ABD arasında çekişmeler devam ediyor. ABD”nin tarifelerine misilleme olarak yaklaşık 95 milyar euro değerinde ürüne vergi getirmeyi planlıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir